Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Buraczki z czosnkowym winegretem

Opis przygotowania

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce – wprost do miski. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce grubej. Wymieszać.

Przygotować sos. Czosnek wrzucić do moździerza, rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, cukier i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Wtłoczyć oliwę. Wymieszać. Dodać do surówki i odstawić, by się przegryzła. Przed podaniem udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 212
Ewa gotuje - odc. nr 212

Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...

 

Podobne przepisy

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Wróć do listy przepisów