/ Przepisy / Buraczki z czosnkowym winegretem

Opis przygotowania

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce – wprost do miski. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce grubej. Wymieszać.

Przygotować sos. Czosnek wrzucić do moździerza, rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, cukier i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Wtłoczyć oliwę. Wymieszać. Dodać do surówki i odstawić, by się przegryzła. Przed podaniem udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 212
Ewa gotuje - odc. nr 212

Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Wróć do listy przepisów