/ Przepisy / Buraczki z czosnkowym winegretem

Opis przygotowania

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce – wprost do miski. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce grubej. Wymieszać.

Przygotować sos. Czosnek wrzucić do moździerza, rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, cukier i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Wtłoczyć oliwę. Wymieszać. Dodać do surówki i odstawić, by się przegryzła. Przed podaniem udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 212
Ewa gotuje - odc. nr 212

Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...

 

Podobne przepisy

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Frytki z marchewki

Z piekarnika!

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Wróć do listy przepisów