/ Przepisy / Pstrąg na parze

Opis przygotowania

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po plasterku cytryny. Ugotować na parze (do wody dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy).

Na talerzu udekorować cząstkami cytryny. Podawać z warzywami z sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 72
Ewa gotuje - odc. nr 72

W tym wydaniu swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz zdradzi swój kolejny...

 

Podobne przepisy

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów