Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę. Wsypać paprykę, skarmelizować. Wrzucić mięso. Posolić. Zalać rosołem. Wymieszać. Przykryć i udusić do miękkości.
Na drugiej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przesmażyć. Gdy mąka z masłem lekko zbrązowieje, zalać wywarem z mięsa (wystarczy 1 chochla). Wymieszać i przelać do gulaszu.
Podawać z kleksem śmietany i szczyptą słodkiej papryki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...
Warto zrobić ją w domu!
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Orientalny dorsz na parze;-)
Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...