/ Przepisy / Kurczak na ostro

Opis przygotowania

Filet pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.

Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką. Dodać jogurt. Wymieszać. Wrzucić mięso, przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny.

Po tym czasie wyjąć z marynaty. Do miski dodać trochę mąki i wymieszać. Przelać do kawałków kurczaka. Ciastem pokryć filety. Mięso usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Podawać z frytkami z marchewki i surówką z kiszonej kapusty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Wróć do listy przepisów