ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 253

OPIS ODCINKA

Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze roku są u nas najsmaczniejsze. Właśnie dlatego w kolejnym programie Ewa ugotuje krem z białych jarzyn. Na danie główne będzie gratin, czyli zapiekanka z cienko pokrojonych ziemniaków, podana z gulaszem wieprzowym i szybką w przygotowaniu sałatką z papryki i ogórków małosolnych. A po obiedzie pani Ewa poda ciasto imprezowe – z dużą ilością alkoholu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Ciasto imprezowe

Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...

Wróć do listy odcinków