
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...