/ Przepisy / Koperkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.

Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 223
Ewa gotuje - odc. nr 223

Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...

 

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Surówka z pora

Z jabłkiem i marchewką...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów