Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Koperkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.

Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 223
Ewa gotuje - odc. nr 223

Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...

 

Podobne przepisy

Syrop na ból gardła

Robiony na miodzie!

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Salsa paprykowa

Na ostro!

Krem z brukselki

Doprawiony chrzanem...

Wróć do listy przepisów