/ Przepisy / Sałatka z karpiem

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i posiekaną papryczką chili. Rybę obrać ze skóry, podzielić na kawałki i wyjąć ości. Wszystko połączyć ze sobą.

Na talerzu rozłożyć rukolę i roszponkę. Nałożyć ziemniaki z rybą i majonezem. Można udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 222
Ewa gotuje - odc. nr 222

Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bezą i p...

 

Podobne przepisy

Karp na zielono

Ryba w warzywnym sosie!

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Wróć do listy przepisów