
Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i przełożyć do kokilek.
Żółtka utrzeć z cukrem (białka przełozyć do zamykanego pojemnika i zamrozić - później można zrobić z nich bezę). Koglem-moglem zalać owoce. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...