Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i przełożyć do kokilek.
Żółtka utrzeć z cukrem (białka przełozyć do zamykanego pojemnika i zamrozić - później można zrobić z nich bezę). Koglem-moglem zalać owoce. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...