Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać mąkę gryczaną oraz migdałową. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drugą szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć naleśniki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. Mąkę ostrożnie p ...
Składniki ciasta wysiekać. Dodać 3 żółtka i łyżkę śmietany. Zagnieść, rozwałkować na ...
Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...