Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać mąkę gryczaną oraz migdałową. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drugą szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć naleśniki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Znakomite;-)
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...