
Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać m±kę gryczan± oraz migdałow±. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drug± szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzan± patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć nale¶niki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Czekoladę rozpu¶cić w k±pieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
Mleko i ¶mietanę poł±czyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpu¶cić (najlepiej w ...
Na płatkach owsianych!