Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto imbirowe

Opis przygotowania

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zmielone orzechy. Wymieszać.

Miękie masło zmiksować. Dodać cukier. Utrzeć. Dolać syrop klonowy. Zmiksować. Dodać miąższ z laski wanilii. Wybić jajka – stopniowo, jedno po drugim, cały czas miksując. Porcjami dodać wymieszane wcześniej sypkie składniki. Na samym końcu dolać mleko.

Ciasto przełożyć do formy (boki wysmarowane masłem, spód wyłożony papierem do pieczenia). Piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem cytrynowym oraz kandyzowanym imbirem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Ciasto pietruszkowe

Na oleju...

Gruszki z serem kozim

Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...

Fale Dunaju

Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...

Wróć do listy przepisów