/ Przepisy / Sałatka z pieczonych buraczków

Opis przygotowania

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką się przez godzinę, większe 1,5 godz.).

Po upieczeniu buraki obrać i pokroić w kostkę. Korniszony pokroić w plastry. Przełożyć do miski. Wymieszać. Dolać oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Sałatka z serem kozim

Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Sałatka z sosem winegret na miodzie

Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...

Sałatka z pomidorów

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...

Wróć do listy przepisów