/ Przepisy / Orzeszki z ciecierzycy

Opis przygotowania

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około 45 minut. Wysypać na blachę piekarnikową. Oprószyć solą i podzielić na dwie części. Jedną posypać papryką, drugą wasabi. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Wróć do listy przepisów