Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Orzeszki z ciecierzycy

Opis przygotowania

Ciecierzycę namoczyć w wodzie (4 godziny). Następnie gotować do miękkości przez około 45 minut. Wysypać na blachę piekarnikową. Oprószyć solą i podzielić na dwie części. Jedną posypać papryką, drugą wasabi. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Wróć do listy przepisów