/ Przepisy / Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Opis przygotowania

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć suszoną bazylią. Upiec na grillu lub patelni grillowej. Wymieszać z przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni.

Przygotować sos winegret. Sok z cytryny połączyć z octem balsamicznym, dodać sól, wymieszać. Dodać łyżkę miodu, ponownie wymieszać. Cały czas mieszając dolać oliwę.

Sałatkę polać winegretem. Tuż przed podaniem przyprawić listkami świeżej bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Sałata lodowa z cukinią

Kabaczek w sałatce;-)

Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Z ananasem i papryką!

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Cezar na wynos

Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)

Wróć do listy przepisów