
Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do dużej miski. Ser feta odsączyć na sicie, pokroić w troszkę mniejszą kostkę, niż arbuza, i dorzucić do miski. Miętę i bazylię poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do sałatki.
Do szklanki wycisnąć sok z cytryny i dodać miód (najlepszy będzie lipowy lub wielokwiatowy). Mieszać do momentu, aż rozpuści się w soku. Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać - najlepiej drewnianą łyżką. Na talerzu można udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...
Na syropie klonowym;-)
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...