ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 19

OPIS ODCINKA

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii) w jogurcie, sałatkę z cukini i pomidorów oraz ananasa i banany. Przygotowanie ryby na grilla gospodyni tego programu rozpoczyna od zrobienia jogurtowej marynaty - oprócz naturalnego jogurtu dodaje do niej też cytrynę i papryczkę chili oraz garść świeżej mięty. Marynata gotowa, pora na rybę. Tilapia to bardzo smaczna ryba, pochodzi z Afryki lub Azji i jest u nas niezwykle popularna - z powodu bardzo delikatnego mięsa. Zanim warzywa podpieką się na ruszcie, zobaczmy, jak przyrządzić wyborny sos winegret do sałatki. Banany najczęściej jadamy na surowo, ananasa natomiast w zalewie, z puszki - przeważnie w sałatkach owocowych albo z kurczakiem. Tymczasem zarówno banany, jak i ananasy równie świetnie udają się na grillu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Ryba w jogurcie

Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...

Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...

Ananas w miodzie i winie

Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...

Wróć do listy odcinków