Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wymieszać.
Przygotować sos winegret. Czosnek przecisnąć przez praskę, posolić, dodać musztardę (polecam dijońską z miodem), sok z połowy cytryny i cukier (najlepszy będzie brązowy). Przyprawić ziołami - roztartymi uprzednio w dłoniach. Wymieszać. Następnie cały czas mieszając dolać oliwę.
Sos dodać do sałatki tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Zakręcone!
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Dodatek do drugiego dania...