Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni. Szpinak opłukać, wysuszyć, liście przełożyć do miski. Dodać porwaną sałatę. Wymieszać. Na szpinaku i sałacie ułożyć odsączone z zalewy mandarynki. Posypać ziarnami słonecznika (uprażonymi na suchej patelni).
Składniki dressingu dobrze wymieszać. Przelać na sałatę 15 minut przed podaniem. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć chrupiący boczek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...
Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...
Oliwki odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać ser pokrojony w kostkę, drobno po ...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...