Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni. Szpinak opłukać, wysuszyć, liście przełożyć do miski. Dodać porwaną sałatę. Wymieszać. Na szpinaku i sałacie ułożyć odsączone z zalewy mandarynki. Posypać ziarnami słonecznika (uprażonymi na suchej patelni).
Składniki dressingu dobrze wymieszać. Przelać na sałatę 15 minut przed podaniem. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć chrupiący boczek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Legenda Nowego Jorku!
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...