
Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni. Szpinak opłukać, wysuszyć, liście przełożyć do miski. Dodać porwaną sałatę. Wymieszać. Na szpinaku i sałacie ułożyć odsączone z zalewy mandarynki. Posypać ziarnami słonecznika (uprażonymi na suchej patelni).
Składniki dressingu dobrze wymieszać. Przelać na sałatę 15 minut przed podaniem. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć chrupiący boczek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi pulpety w sosie czosnkowym, podane z...
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...