/ Przepisy / Sałata z granatem i awokado

Opis przygotowania

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Awokado naciąć wzdłuż na pół, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ, skropić sokiem z cytryny i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Granat przekroić wzdłuż na pół i drewnianą pałką wybić nasiona wprost do miski.

Z limonki wycisnąć sok. Dodać syrop z granatów (można zastąpić miodem lub innym syropem). Wsypać sól, dolać oliwę i wszystko razem wymieszać. Dresingiem polać sałatę tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 216
Ewa gotuje - odc. nr 216

Mamy środek długiego majowego weekendu – a tym samym początek sezonu...

 

Podobne przepisy

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Wróć do listy przepisów