Oliwę rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Podsmażyć. Dorzucić groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Dodać pokrojone w kostkę papryki i cebulę oraz posiekane w plasterki łodygi selera naciowego. Pokroić i dodać pomidory (wcześniej sparzyć i obrać ze skórki). Zalać wodą. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz oregano i solą. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dorzucić pokrojony szpinak i fasolkę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę.
Podawać z tartym oscypkiem i pesto wymieszanym z oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje po włosku. Pierwszą potrawą będzie klasyczna zupa...
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)
Bez zabielania!
Smacznie, zdrowo i kolorowo...
Kapusta chińska na ciepło;-)