ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 518

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa gotuje po włosku. Pierwszą potrawą będzie klasyczna zupa jarzynowa, która w słonecznej Italii nazywa się minestrone (od włoskiego słowa „minestra”, czyli po prostu „zupa”). Chyba wszyscy miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej znają sałatkę caprese, robioną z mozzarelli i pomidorów, z dodatkiem oliwy i bazylii. A gdyby tak połączyć ją z filetem z kurczaka? Czemu nie! Tak też się stanie, bowiem Ewa zapiecze piersi kurczaka, w których ukryje właśnie plastry pomidora i mozzarelli. Z kolei na deser zaproponuje sernik na zimno a’la włoska straciatella.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Minestrone

Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)

Filet z kurczaka w stylu caprese

Z mozzarellą i pomidorami!

Sernik straciatella

Inspirowany włoskimi lodami z czekoladą...

Wróć do listy odcinków