Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dango

Opis przygotowania

Dango wi¶niowe. M±kę wsypać do miski (je¶li używamy zwykłej m±ki ryżowej to trzeba wlać do niej trochę wody). Dodać pulpę wi¶niow± (mrożone owoce wystarczy rozmrozić i zmiksować). Posłodzić cukrem pudrem. Wymieszać. Gdy zgęstnieje uformować kulki.

Dango zielone. M±kę posłodzić. Dodać przestudzon±, mocn± herbatę matcha i sok z limonki. Wymieszać i ulepić kulki.

Dango białe. M±kę posłodzić. Dodać sok z limonki i wodę. Wymieszać i ulepić kulki.

Ugotować partiami w osolonym wrz±tku (w razie potrzeby wymienić wodę). Wyłowić, zahartować zimn± wod±, odcedzić i nabić na patyczki do szaszłyków (po 3 kulki).

Podawać z musem z mango.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 517
Ewa gotuje - odc. nr 517

Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babi± Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...

 

Podobne przepisy

Dżem z cukinii

Start± cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękko¶ci...

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Babeczki czekoladowe - muffinki

Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Wróć do listy przepisów