/ Przepisy / Dango

Opis przygotowania

Dango wi¶niowe. M±kę wsypać do miski (je¶li używamy zwykłej m±ki ryżowej to trzeba wlać do niej trochę wody). Dodać pulpę wi¶niow± (mrożone owoce wystarczy rozmrozić i zmiksować). Posłodzić cukrem pudrem. Wymieszać. Gdy zgęstnieje uformować kulki.

Dango zielone. M±kę posłodzić. Dodać przestudzon±, mocn± herbatę matcha i sok z limonki. Wymieszać i ulepić kulki.

Dango białe. M±kę posłodzić. Dodać sok z limonki i wodę. Wymieszać i ulepić kulki.

Ugotować partiami w osolonym wrz±tku (w razie potrzeby wymienić wodę). Wyłowić, zahartować zimn± wod±, odcedzić i nabić na patyczki do szaszłyków (po 3 kulki).

Podawać z musem z mango.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 517
Ewa gotuje - odc. nr 517

Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babi± Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...

 

Podobne przepisy

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Muffiny wytrawne

Lekko pikantne;-)

Jabłecznik

M±kę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (cało¶ć powinna przypominać bułkę tart± ...

Żabie oczka

M±kę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...

Wróć do listy przepisów