Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...
Kapusta chińska na ciepło;-)
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Słodkie śniadanie;-)