/ Przepisy / Truskawki z octem balsamicznym

Opis przygotowania

Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Pokroić w poprzek na plastry (jak na carpaccio) lub na ćwiartki. Ułożyć na talerzu lub włożyć do miseczki. Oprószyć grubo zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować zredukowanym octem balsamicznym. Gotując ocet można go lekko posłodzić i dodać sok wyciśnięty z pomarańczy

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 189
Ewa gotuje - odc. nr 189

Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...

 

Podobne przepisy

Smalec gęsi z gruszką

Do pieczywa...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów