Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Pokroić w poprzek na plastry (jak na carpaccio) lub na ćwiartki. Ułożyć na talerzu lub włożyć do miseczki. Oprószyć grubo zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować zredukowanym octem balsamicznym. Gotując ocet można go lekko posłodzić i dodać sok wyciśnięty z pomarańczy
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...