
Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanili±. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać m±kę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysoko¶ci). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopion± czekolad±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babi± Gór±, w Zawoi. Na...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
M±kę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i ¶mietan±, dodać jajka i sól, zar ...
Na spodzie z ciasteczek;-)
Belgijski przysmak nieco inaczej!