/ Przepisy / Muffinki z marchewką

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanilią. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać mąkę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysokości). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopioną czekoladą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Jagodzianki

Przebój polskiej plaży;-)

Sernik szachownica

Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...

Wróć do listy przepisów