/ Przepisy / Syrop na ból gardła

Opis przygotowania

Cebule, czosnek oraz imbir obrać i pokroić w plastry. Wraz z goździkami ułożyć w słoiku, robiąc warstwy. Zalać miodem. Zamknąć i odstawić w zacienione i ciepłe miejsce na 1 dzień. Następnie przechowywać w lodówce. Pić 3 razy dziennie po 1 łyżce .

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 445
Ewa gotuje - odc. nr 445

Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...

 

Podobne przepisy

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów