/ Przepisy / Zupa koperkowa z brukselką

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło i oliwę. Wrzucić i przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Po chwili dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, zalać wywarem z kurczaka, wrzucić koper i ugotować al dente. Pod koniec dorzucić brukselkę i gotować do miękkości.

Koper wyjąć. Zupę zabielić śmietaną (wcześniej ją zahartować). Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Wróć do listy przepisów