
Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.
Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.
Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...
Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...
Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...
Na occie winnym!
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...