/ Przepisy / Kulki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko i mąkę. Wymieszać. Ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Podgrzać przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Wróć do listy przepisów