Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Przesmażyć w garnku na mocno rozgrzanym oleju (powinno się zrumienić). Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać posiekany czosnek, pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki i fasolkę szparagową. Podlać winem i lekko odparować.

Dolać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości. Pod koniec można jeszcze doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.

Ziemniaki umyć i podgotować. Odcedzić, jeśli są duże to przeciąć wzdłuż na pół, posmarować olejem lub masłem i upiec na ruszcie. Przyprawić solą i podawać.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Polędwiczka z kwiatami begonii

Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Wigilijny karp

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...

Wróć do listy przepisów