Filet przekroić na pół, delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki. Zamrożone masło pokroić na słupki i ułożyć na każdym kawałku mięsa (po dwa słupki). Ciasno zwinąć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Obtoczyć w mące (nadmiar strzepać), zanurzyć w rozbełtanym jajku i obsypać bułką tartą.
Smażyć w głębokim tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody i glazurowaną marchewką z pomarańczą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa uwielbia odkrywać nowe smaki, postanowiła udać się w kulinarną...
Wyjątkowo soczysty!
Potrawa jednogarmkowa!
Wędzonka na biwak!
Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...