/ Przepisy / Pieczona pierś kurczaka po góralsku

Opis przygotowania

Filety naciąć w poprzek, nie docinając jednak do końca – w ten sposób, by powstały kieszonki. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić.

W miseczce wymieszać olej z kurkumą, mieloną papryką, ziołami prowansalskimi i kolorowym pieprzem. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso.

W nacięcia wsunąć plastry oscypka, liście szpinaku i kawałki papryki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec przez ½ godziny w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 447
Ewa gotuje - odc. nr 447

Tym razem gotowanie zacznie od kremu z pieczonego czosnku. Nie od dziś...

 

Podobne przepisy

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Kurczak maślany

Wyjątkowo chrupiący!

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Wróć do listy przepisów