/ Przepisy / Udka kurczaka z dymu

Opis przygotowania

Udka ułożyć w zamykanym pojemniku. Zalać solanką, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.

W dużym garnku zagotować wodę. Wrzucić obrane i pokrojone marchewki oraz czosnek, przyprawić liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. Zmniejszyć ogień. Włożyć udka z solanki. Dodać lubczyk, przykryć i parzyć przez 30 minut (w temp. 80 st. C).

Po tym czasie mięso wystudzić i osuszyć. Nadziać na haki. Wędzić przez 3-4 godziny w temp. 60 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 343
Ewa gotuje - odc. nr 343

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...

 

Podobne przepisy

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Warkocz francuski

Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...

Kurczak maślany

Wyjątkowo chrupiący!

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Wróć do listy przepisów