Figi naciąć u góry na krzyż i lekko rozchylić. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na owoce pokruszyć ser. Polać miodem i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Czekoladę zmrozić, połamać i wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ciasteczka. Zmiksować, ale niezbyt drobno.
Na talerzyku rozsypać nieco kruszonki. Ułożyć upieczoną figę. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...
Robiony na smalcu przysmak z Majorki!
Placek ze śliwkami...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...