
M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać m±kę z dodatkami, poł±czyć.
Gruszki i jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duż± kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostok±ta, posmarować roztrzepanym j ...
Z malin, szpinaku i jogurtu!
Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na biał±, puszyst± masę...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...