Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzaj±cego pieczenie). Drożdże roz ...
Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...
Brokuły umyć, różyczki odci±ć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić w±tróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...
Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otart± z cytryny ...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić sol± i pieprzem. Imbir i ...
Kapustę (np. włosk±) pokroić na ćwiartki, usun±ć gł±b, poszatkować. Wrzucić do dużego ...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...
Dno tortownicy o ¶rednicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem ...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Doskonale smakuje z rzeżuch±!
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeci¶nięty przez praskę czosnek, ¶mietanę i obie pa ...
Awokado rozkroić, pozbawić pestki, mi±ższ wybrać łyżk±, rozdrobnić widelcem. Poł±czyć ...
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawion± skó ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnie¶ć z cukrem. Dodać ¶wież± miętę. Zala ...
Ogórki obrać, pokroić na plastry, posolić i odstawić. Jak puszcz± sok, odcisn±ć z nad ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliw±. Oprószyć gru ...
Mięso pokroić na plastry, przykryć foli± spożywcz±, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...
Sos sojowy poł±czyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić sol± i pieprzem. Białka ubić ze s ...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, ¶rodek wyci±ć, mi±ższ po ...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...
Filety z obu stron posolić i przyprawić ¶wieżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubo¶ci ok. 1/2 cm, przyprawić sol± i pieprz ...
M±kę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...
Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać m±kę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...
¦liwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbr±zowionego masła, zalać niewielka ...
M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...
Żółtka utrzeć z cukrem. M±kę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich li¶ci, ce ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimn± ...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...