Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Ananas w miodzie i winie

Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, ¶rodek wyci±ć, mi±ższ po ...

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Ryba w jogurcie

Filety z obu stron posolić i przyprawić ¶wieżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...

Sałatka z cukinii i pomidorków koktajlowych

Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubo¶ci ok. 1/2 cm, przyprawić sol± i pieprz ...

Bajkowy torcik jabłkowy

M±kę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...

Omlet cesarski

Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać m±kę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita ...

Roster ¶liwkowy

¦liwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbr±zowionego masła, zalać niewielka ...

Crostata

M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Pizza Margherita

Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...

Rzeszowiak

Żółtka utrzeć z cukrem. M±kę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich li¶ci, ce ...

Kremówka kokosowa

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimn± ...

Łoso¶ w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Ciasto borówkowe

M±kę przesiać na schłodzon± stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Baba wielkanocna

Na Wielkanoc obowi±zkowa!

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Jaja sadzone na ¶mietanie

Na duż± patelnię wlać ¶mietanę i na wolnym ogniu gotować j± kilka minut - by trochę o ...

Jaja z past± jajeczn±

Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyj±ć, przetrzeć przez sito razem z t ...

Orzechówka

M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisn±ć sok, rozpu¶cić w nim miód (do glazurowania najlepsze s± miody jasn ...

Miodownik

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gor±c± wod± na sztywny krem. D ...

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać mi±ższ, wszystko wrzucić do ¶mietany. Zagot ...

Pstr±g na sposób morski

Zacz±ć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Ciasteczka ryżowe

Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, ¶mietanę, ...

Gulasz z nutk± Orientu

Mięso pokroić w ¶redniej wielko¶ci kostkę. Oprószyć m±k± i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Kasza gryczana

W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wod± ...

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Pier¶ indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. such± marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać gar¶ć ...

Zebra

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...

Czekoladowe serce i czekoladowe muffinki

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...

Prowansalska selerowa

Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...

Selerowe chipsy

Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...

Ciasteczka serowe

Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...

Puree ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonym wrz±tku, przecisn±ć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...

Ryba w niebieskim sosie

Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Sałatka do ryby

Z sałaty wybić gł±b. Li¶cie podrzeć. Paprykę wyczy¶cić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...

Brokuły z czosnkiem

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrz±tku, przyprawić szczypt± cukru (to dla za ...

Cielęcina w kurkach

Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać m±kę, wrzuci ...

poprzednia| 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | następna