Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gazpacho

Opis przygotowania

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomidory naciąć i wrzucić na moment do wrzątku, po czym przełożyć do zimnej wody (łatwiej się je obiera) i pozbawić skórki.

Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do miksera. Ogórka obrać, pokroić na kawałki i dodać do pomidorów. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do reszty warzyw.

Dodać cebulę. Dolać oliwę i ocet, dodać namoczony chleb i czosnek. Zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i odrobiną białego pieprzu. Podawać z oliwkami pokrojonymi w krążki. Można przyprawić świeżym tymiankiem.

Na suchą patelnię wrzucić sezam i uprażyć na złoty kolor. Małe pomidorki pozbawić skórki i obtoczyć w złocistym sezamie. Nabić na wykałaczki i ułożyć na brzegu talerza.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 69
Ewa gotuje - odc. nr 69

W pierwszym programie po wakacjach Ewa Wachowicz proponuje dietę owocowo-warzywną....

 

Podobne przepisy

Vichysoisse

Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Orzechowy krem z batatów

Sycący, smaczny i słodki!

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Wróć do listy przepisów