
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkiem i natką pietruszki. Masę ułożyć na folii aluminiowej, zwinąć w rulon i włożyć do lodówki.
Mięso poporcjować, zrumienić ze wszystkich stron w naczyniu bez tłuszczu. Przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Podawać z masłem ziołowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem o diecie białkowej i smażeniu bez tłuszczu, przy czym wyjątkowo...
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i 1/2 c ...
Rosół podgrzać w rondelku, dodać masło i podgrzewać do chwili, aż tłuszcz się rozpuśc ...