Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...
Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...
Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...
Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...
Siemię lniane wsypać do miksera...
Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...
Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...
Truskawki umyć, usunąć szypułki...
Owoce starannie wyszorować...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...
Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...
Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...
Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...