Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Serca w galaretce

Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Ciasteczka z wróżbą

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Ciasteczka lizaki

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Zielone smoothie

Siemię lniane wsypać do miksera...

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Tort bezowy z bitą śmietaną i owocami

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Eklery z kremem czekoladowym

Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

poprzednia| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | następna | stron: 45