Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
Przygotować marynatę. Musztardę wymieszać z olejem, powidłami i syropem klonowym. Dorzucić pokrojony czosnek i rozgniecione ziarenka jałowca.
Tak przygotowaną bejcą pokryć kawałki mięsa. Na wierzchu ułożyć rozmaryn. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (wyjąć na godzinę przed grillowaniem).
Upiec z obu stron na mocno rozgrzanym ruszcie.
Z awokado usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić na plasterki. Z gruszek wyciąć gniazda nasienne i też pokroić. Owoce przełożyć do miski, zalać winem wymieszanym z sokiem z limonki. Odstawić na kilkanaście minut.
Sałaty przełożyć do miski, wymieszać. Dodać odcedzone owoce oraz pokruszony ser pleśniowy. Polać sosem (składniki wystarczy wymieszać), udekorować liśćmi mięty i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podczas treningu Ewa spotka młodych ludzi, którzy dzielą tę samą pasję...
Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Zapiekanka z kurczaka;-)