Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką.
Blachę wyścielić papierem do pieczenia i zrobić na niej kleksy z ciasta (można użyć silikonowej maty do makaroników – z zaznaczonym obrysem ciasteczek). Zostawić w spokoju na ok. 45 minut.
Wysuszone ciasteczka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 140 st. C. Piec przez 20 minut.
Z daktyli wyjąć pestki. Owoce zalać mlekiem migdałowym. Odstawić. Gdy zmiękną, przełożyć do robota. Dodać masło migdałowe oraz kakao. Zmiksować.
Upieczone ciasteczka przełożyć kremem daktylowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa ugotuje zaskakującą smakiem zupę na pomidorach suszonych, a poda ją...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Smaczny przekładaniec;-)
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...