Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wędzony łosoś i halibut

Opis przygotowania

Ryby pokroić w dzwonka. Szczelnie ułożyć w kamionce, przyprawić i zalać solanką. Przykryć i odstawić na co najmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Po zamarynowaniu osuszyć i uwędzić (2-3 godziny w temp. 40-50 st. C oraz ok. 20 minut w temp. 90 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Śledzie w occie

Z solanki...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Wróć do listy przepisów