Inspirowane... roladą śląską!
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Na herbatnikach...
Lane ciasto na rosole;-)
Eintopf na niedzielę!
Owoce w kruchym cieście...
Beskidzka serula;-)
Placki ziemniaczane w liściach kapusty...
Ciasto drożdżowe z rodzynkami;-)
Ziemniaczany przysmak z francuskiego kurortu...
Smak dzieciństwa!
Idealny na upały;-)
Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)
Z gruntu znakomita;-)
Lemoniada z arbuza...
Z kurczakiem i królikiem...
Otulona bezą!
Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)
Z truskawkami i truskawkowym sosem!
Przekąska zero waste!
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!
I czosnkiem niedźwiedzim;-)
Z pieczarkami i sosem holenderskim;-)
Najlepsza jest z młodych warzyw!
Pod beszamelem...
Domowym sposobem;-)
Z kremem paryskim!
Pstrąg i halibut!
Z ryżem i pulpetem;-)
I serem żółtym...
Klasyk z Francji;-)
A do tego bryndza!
Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)
Udekorowany truskawkami!
Smacznie, zdrowo i kolorowo...
Gulasz na wędlinie;-)
Innymi słowy jajka po farmersku...