Zupa regionalna z Podkarpacia...
Z warzywami i owocami;-)
Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!
Znakomity dodatek do mięs i serów...
Prosto z rusztu;-)
Przysmak dla wegetarian!
Na zimno...
Naszpikowane śliwkami;-)
Wege!
A do tego sos grzybowy!
Czeska zupa grzybowa;-)
Z sosem serowym...
Z sorbetem malinowym;-)
Z sosem jogurtowym...
Zapiekanka z Grecji-;)
Z kardamonem!
Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)
Wedle receptury z domu rodzinnego Ewy!
Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!
Z cebulą...
Z kremem na bazie mascarpone;-)
Z kaszanką w orientalnej panierce;-)
Z kociołka!
Na bałkańską nutę;-)
Na oleju rzepakowym...
Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Pod kruszonką!
Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)
W stylu włoskiej straciatelli;-)
Bodaj najbardziej znana grecka zapiekanka...
Zamiast klasycznych kanapek...
Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)
W wersji wegańskiej;-)
W sezonie to pozycja obowiązkowa!
Na wywarze jarzynowym;-)
Z brokułem i pesto...
Otulony palisadą z biszkoptów;-)
Z jajkiem poszetowym...
Na kaszy jaglanej!