Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.
Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...
Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...
Na węgierkach!
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...