Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rosół na kurze i kaczce

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.

Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczarek

Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Zupa śliwkowa

Na węgierkach!

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Wróć do listy przepisów