ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 295

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni Ewa zacznie od przygotowania zapiekanki z jajem, czyli pożywnego śniadania, złożonego z bagietki i jajecznicy na szynce. Na danie główne będą jednogarnkowe skrzydełka z kurczaka na ryżu, podane z surówką z białej rzodkwi. Z kolei na deser przebój akademików, czyli naleśniki na słodko. Tym razem jednak ciasto naleśnikowe powstanie na mące gryczanej.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zapiekanka z jajem

Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę...

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Naleśniki gryczane

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić...

Wróć do listy odcinków