Ewa / Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej – knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Będzie też konfitura z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel – czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym. Właśnie takim deserem ponad 100 lat temu zajadali się mieszkańcy monarchii Habsburgów.

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo. Zobacz odcinek na ipla.tv.

Przepisy z odcinka

» Wróć do listy odcinków