ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 294

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne przystanki wyznaczą potrawy kuchni austro-węgierskiej. Zacznie od tradycyjnej, madziarskiej, bardzo pożywnej zupy gulaszowej. Na danie główne zrobi przysmak kuchni austriackiej – knedle z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i morelami. Będzie też konfitura z czerwonej cebuli. Natomiast na deser upiecze Apfelstrudel – czyli bardzo cienkie ciasto z nadzieniem jabłkowym. Właśnie takim deserem ponad 100 lat temu zajadali się mieszkańcy monarchii Habsburgów.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Węgierska gulaszowa

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę...

Knedle z kapustą

Suszone grzyby namoczyć. Kiszoną kapustę odsączyć...

Konfitura z cebuli

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę...

Apfelstrudel

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajko. Wlać ocet i wodę. Dodać miękkie masło i sól. Wym ...

Wróć do listy odcinków