W miseczce wymieszać wszystkie warzywa (wcześniej pokroić je na kawałki). Wycisnąć sok z limonki. Wlać oliwę. Wymieszać.
Na papier do pieczenia nałożyć trochę mieszanki jarzynowej. Na warzywach umieścić kawałek dorsza. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć porcją warzyw i szczelnie zawinąć (końce związać dratwą). Tak działać do wyczerpania składników.
Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Podawać z ryżem i sosem pietruszkowym.
Ryż przesmażyć na patelni, na mocno rozgrzanej oliwie. Gdy ziarenka staną się szkliste, zalać wodą, przyprawić solą i kurkumą. Wymieszać i gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wody.
Czosnek rozgnieść z solą w moździerzu. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę. Wlać oliwę. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Na sosie żurawinowym...
Befsztyk tatarski z... ryby!
Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...