W miseczce wymieszać wszystkie warzywa (wcześniej pokroić je na kawałki). Wycisnąć sok z limonki. Wlać oliwę. Wymieszać.
Na papier do pieczenia nałożyć trochę mieszanki jarzynowej. Na warzywach umieścić kawałek dorsza. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć porcją warzyw i szczelnie zawinąć (końce związać dratwą). Tak działać do wyczerpania składników.
Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Podawać z ryżem i sosem pietruszkowym.
Ryż przesmażyć na patelni, na mocno rozgrzanej oliwie. Gdy ziarenka staną się szkliste, zalać wodą, przyprawić solą i kurkumą. Wymieszać i gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wody.
Czosnek rozgnieść z solą w moździerzu. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę. Wlać oliwę. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Kwasy omega-3 i witaminy...
Zupa irlandzkich marynarzy;-)