/ Przepisy / Cukierek z dorszem i warzywami

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa (wcześniej pokroić je na kawałki). Wycisnąć sok z limonki. Wlać oliwę. Wymieszać.

Na papier do pieczenia nałożyć trochę mieszanki jarzynowej. Na warzywach umieścić kawałek dorsza. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć porcją warzyw i szczelnie zawinąć (końce związać dratwą). Tak działać do wyczerpania składników.

Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Podawać z ryżem i sosem pietruszkowym.

Ryż przesmażyć na patelni, na mocno rozgrzanej oliwie. Gdy ziarenka staną się szkliste, zalać wodą, przyprawić solą i kurkumą. Wymieszać i gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wody.

Czosnek rozgnieść z solą w moździerzu. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę. Wlać oliwę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 271
Ewa gotuje - odc. nr 271

Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Wróć do listy przepisów