
Ziarna słonecznika wsypać na patelnię. Uprażyć. Dodać masło. Wlać miód. Wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, posiekane orzechy, trochę żurawiny, rodzynków i wiśni oraz wiórki kokosowe. Wymieszać, zdjąć z kuchenki i wsypać płatki. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Gotową masę przełożyć na półmisek lub płaski talerz, wyłożony pergaminem lub folią spożywczą. Ubić i docisnąć (można użyć małego wałka). Zostawić do wystudzenia.
Nad gorącą kąpielą wodną rozpuścić czekoladę. Udekorować wystudzoną masę. Gdy czekolada zastygnie, pokroić na kawałki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!
Japońskie kulki ryżowe;-)
Z polewą czekoladową i orzechami;-)