/ Przepisy / Śledzie w occie

Opis przygotowania

Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku. Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawic do lodówki. Tak przygotowane śledzie można jeść już nastepnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 441
Ewa gotuje - odc. nr 441

Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...

 

Podobne przepisy

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Chowder z dorszem i wędzonym łososiem

Zupa irlandzkich marynarzy;-)

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Wróć do listy przepisów